براساس مطالعه منتشر شده در مجله تحقیق بیماری های کودکان در ایالات متحده، کودکانی با اختلال نقص توجه و ناتوایی در یادگیری در صورت دریافت تغذیه سالم تر، توجه و یادگیری بهتری نسبت به کودکانی که از شیرینی ها، موادغذایی چرب و شور استفاده می کنند خواهند داشت. کمبود تغذیه ای بر عملکرد مغز کودکان تاثیر گذار است، به طوریکه رفع کمبودهای غذایی می تواند باعث بهبود حافظه و تمرکز شود.
مصرف میوه ها، سبزیجات و ویتامین های B نقش مهمی در رشد مغزی کودکان دارند، همچنین کمبودهای غذایی می تواند موجب مشکلات مرتبط با یادگیری، تمرکز و حافظه شود. براساس مطالعه منتشر شده در مجله “علوم اعصاب”، کمبود فولات در دوران کودکی بر عملکرد مغزی حتی در دوران بزرگسالی نیز تاثیر گذار است. کمبود تیامین می تواند اثرات مضری بر سلول های مغز داشته باشد، همچنین کمبود ریبوفلاوین نیز، اختلال درعملکرد مغز را به دنبال دارد. کمبود نیاسین منجر به از دست دادن حافظه خواهد شد. کمبود ویتامین B12 نیز باعث زوال عقل و تاخیر در رشد مغز می شود.
آهن یک ماده معدنی مهم برای عملکرد شناختی و رشد است. کمبود آهن منجر به کاهش ضریب هوشی، تفکر ضعیف و عدم توانایی در حل مسائل در کودکان می شود. حتی کمبود آهن می تواند با ضعف در حافظه و مهارت های تفکر همراه باشد. کمبود ید نیز موجب کاهش ضریب هوشی در کودکان می شود. منابع غنی از آهن شامل گوشت، غذاهای دریایی، سبزیجات برگ سبز، مغزهای آجیل، لوبیاها و موادغذایی غنی شده با آهن (غلات، نان و پاستا) است.
امگا ۳ یک نوع چربی سالم بوده که برای غشاهای سلولی مغز مورد نیاز است. بدن قادر به ساخت امگا ۳ نمی باشد، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود. کمبود امگا ۳ در کودکان بر توانایی آنها در تمرکز تاثیرگذار بوده، همچنین کمبود این اسیدهای چرب ضروری در کودکانی با اختلال نقص توجه بیشتر است. از منابع امگا ۳ می توان به ماهی چرب، حلزون اسکالوپ، گردو، لوبیا سویا، دانه بذرکتان، شاهدانه و روغن ماهی اشاره کرد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com