تمرین های مغزی و دمانس : آیا با انجام تمرین های ذهنی و کارهایی که مغز را درگیر می کنند می توانید به حفظ سلامتی مغزتان کمک کنید؟ آیا این کارها می تواند از کاهش حافظه جلوگیری کنند؟ یا حتی از وقوع دمانس هایی مثل آلزایمر پیشگیری کنند؟
دانشمندان نیاز به انجام تحقیقات بیشتری برای اطمینان دارند. اما تعدادی مطالعه نشان داده اند فعال بودن ذهن فوایدی دارد. در اینجا اطلاعاتی که ما در مورد اثرات تمرین های مغزی داریم، آورده شده است.
زمانی که مردم ذهن شان را فعال نگه می دارند، قدرت تفکر آنها کمتر کاهش می یابد، این را تحقیقات ثابت کرده اند. بنابراین بازی ها، پازل ها و انواع دیگر تمرین های مغزی می توانند به کاهش سرعت فراموشی و دیگر مشکلات ذهنی کمک کنند.
یک مطالعه روی ۲۸۰۰ بزرگسال بالای ۶۵ سال انجام شد. آنها ۱۰ تمرین ذهنی را برای ۵ تا ۶ هفته انجام دادند. تمرین ها روی این مهارت ها متمرکز شده بود:
در افرادی که این تمارین را انجام داده بودند، بهبودی در این عملکردها مشهود بود و تا پنج سال بعد ماندگار بود. آنها همچنین در انجام وظایف و فعالیت های روزانه شان مثل توانایی برای مدیریت پول و انجام کارهای خانه موفق تر بودند.
اما در مورد پیشگیری از آلزایمر و دیگر انواع دمانس چطور؟ آیا تمرین های مغزی کمک کننده هستند؟ یک مطالعه نشان داد تمرین دادن به مغز باعث کاهش سرعت اختلالات تفکر می شود. اما بعد از اینکه علائم آلزایمر در یک فرد ظاهر شد، سرعت کاهش مهارت های ذهنی در افرادی که ذهن فعال و درگیر دارند بیشتر می شود. ممکن است فعال بودن از لحاظ ذهنی در ابتدا باعث تقویت مغز شود و بنابراین علائم خود را دیرتر نشان دهند.
آیا یک اثر مخفی کننده دارد؟ افرادی که به طور معمول چالش های ذهنی دارند زمان کوتاه تری از عمرشان را با اختلالات ذهنی سپری می کنند، حتی اگر مبتلا به آلزایمر شوند.
این می توان برای اشخاص مختلف متفاوت باشد اما ایده اصلی این است که سعی کنید مغزتان را فعال نگه دارید و آن را به چالش بکشید. شما می توانید با کارهای بسیار ساده مثل غذاخوردن با دست شروع کنید. شما همچنین میتوانید:
مطالعه روی حیوانات نشان داده است که فعالیت مغز می تواند:
زمانی که شما مغزتان را با تمرین ها یا کارهای دیگر فعال نگه می دارید، ممکن است به ایجاد یک ذخیره از سلول های مغزی و ارتباطات بین آنها کمک کنید. حتی ممکن است سلول های مغزی جدیدی تولید شوند. این مسئله احتملا یکی از دلایلی باشد که دانشمندان وقوع آلزایمر را باسطح آموزش پایین افراد مرتبط می دانند. کارشناسان معتقدند افزایش فعالیت های مغزی از طریق آموزش می تواند با ایجاد ارتباطات جدید بین سلول های مغزی، از مغز محافظت کند.
آموزش یا تمرین های مغزی هیچ کدام راه های مطمئن برای پیشگیری از وقوع آلزایمر نیستند اما می توانند به تأخیر در روند پیشرفت اختلالات ذهنی و افزایش عملکرد مغز کمک کنند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com