موادغذایی مصرفی بهتر است همراه با فراهم کردن انرژی برای بدن باشد، در صورت احساس خستگی بعد از دریافت موادغذایی با پزشک خود در مورد آلرژی های غذایی مشورت کنید. همچنین موادغذایی سرشار از قند و مشکلات ناشی از عدم هضم غذا می توانند باعث ایجاد خستگی شوند. اندازه غذای مصرفی نیز می تواند بر سطح انرژی بدن یا بروز خستگی بعد از صرف غذا موثر باشد. بنابراین باید از یک رژیم غذایی سرشار از موادمغذی انرژی بخش برای افزایش هوشیاری ذهنی استفاده کنید.
آلرژی یا عدم تحمل موادغذایی ممکن است موجب خستگی بعد از صرف غذا شود. این تاثیر در بیماری سلیاک بسیار رایج بوده که یک عدم تحمل به گلوتن است، به طوریکه موجب التهاب روده و ایجاد مشکل در جذب موادمغذی می شود. در طول زمان این امر منجر به خستگی ناشی از سوء جذب خواهد شد. همچنین درصورتیکه از بیماری سلیاک رنج می برید، حذف تمام موادغذایی محتوی گلوتن از جمله گندم، جو و چاودار مورد نیاز است. از دیگر موادغذایی که موجب آلرژی و خستگی می شوند می توان به فرآورده های لبنی از جمله پنیر، کره، شیر و همچنین مغزهای آجیل و صدف اشاره کرد.
موادغذایی با نمایه گلیسیمی بالا باعث عدم تمرکز و احساس خستگی خواهند شد، زیرا این موادغذایی با افزایش سریع قندخون و سپس افت چشمگیر آن همراه است. این امر در نهایت منجر به هیپوگلیسمی (افت قند خون به کمتر از ۷۰ میلی گرم در دسی لیتر) خواهد شد. برخی از موادغذایی با نمایه گلیسمی بالا شامل کربوهیدرات های تصفیه شده از جمله نان تهیه شده از آرد سفید، شیرینی ها، نوشابه و آب میوه است.
بیشتر اوقات موادغذایی که به سختی هضم می شوند، احساس خستگی بعد از صرف غذا را به دنبال دارند. این امر شامل موادغذایی سرشار از چربی مانند گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده می شود. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد حس خستگی به ویژه در صورت ابتلا به مشکلات گوارشی مانند سوزش معده و سندرم روده تحریک پذیر از مصرف این موادغذایی چرب اجتناب کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com