آکنه نوزاد
بله، احتمال این امر وجود دارد. زیرا وجود آکنه در نوزادان امر بسیار رایجی است. این احتمال وجود دارد که آکنه ها در بدو تولد نوزاد نیز وجود داشته باشند، ولی در اغلب موارد یک الی دو هفته پس از تولد بروز مییابند.
آکنه نوزادان دقیقاً مشابه آکنه نوجوانان می باشد. ممکن است شما نیز به عنوان پدر یا مادر متوجه وجود برجستگیها یا جوشهای سفید یا قرمز رنگی بر روی پوست نوزادتان بشوید، که البته خود این جوشها نیز ممکن است با پوست قرمز رنگی احاطه شده باشند.
آکنه معمولاً بر روی گونه ها و گاهی اوقات بر روی پیشانی، چانه، و حتی بعضاً در پشت بدن نوزادان بوجود می آیند. در صورتی که نوزاد شما گرمش بشود و یا گریه کند، و یا اگر پوست نوزادتان بوسیله بزاق دهانش، شیر، پارچه ای زبر و یا پارچه ای که توسط ماده شوینده ی قوی شسته شده باشد اذیت و تحریک شود، ممکن است وضعیت این آکنه ها بدتر گردد.
با این حال، همه لکه های موجود بر روی صورت نوزاد تازه متولد شده ی شما لزوماً آکنه نیستند. برجستگیهای ریز سفید رنگی که معمولاً در بدو تولد نوزادان وجود دارند و بعد از گذشت چند هفته از بین میروند، میلیا نام دارند و این برجستگیها ارتباطی به آکنه ها ندارند. اگر ناحیه تحریک شده در پوست نوزاد نسبت به این برجستگیهای کرک مانند زبرتر بوده و دارای جوشهای بیشتری باشد، و یا در جاهای دیگری از بدن نوزادتان نیز وجود داشته باشد، احتمالاً فرزند شما بیماری دیگری مانند بیماری کلاه گهواره یا اگزما دارد.
دقیقاً مشابه با آکنه نوجوانان، هیچ پاسخ روشنی درباره دلایل بروز آکنه نوزادان نیز وجود ندارد. متخصصان اغلب یکی از دلایل آکنه نوزادان را هورمون هایی می دانند که نوزاد در اواخر دوره ی بارداری از مادر خود دریافت می کند. با این حال محققان همچنان به مطالعه خود بر روی سایر عوامل ادامه داده اند، ولی هنوز درباره ی وجود علت مشترکی به توافق نرسیده اند.
یک پرستار کودک با تجربه و همچنین مادری که دارای چهار فرزند می باشد، بهترین راه های شستشوی نوزاد تازه متولد شده را بدین شرح توصیف کرده اند:
آکنه های نوزادان معمولاً در عرض چند هفته بهبود می یابند، ولی با این حال ممکن است برای ماه ها نیز دوام داشته باشند. در صورتی که این آکنه ها بعد از گذشت سه ماه از بین نروند، و یا اگر شما درباره ی وجود این آکنه ها در پوست نوزادتان نگران می باشید، می توانید با پزشک فرزندتان صحبت کنید. در صورتی که این آکنه ها طولانی مدت یا شدید باشند، ممکن است پزشک داروی موضعی خفیفی را برای کودک شما تجویز نماید.
وجود آکنه های مقاوم در دورهی نوزادی ممکن است نشانگر این موضوع باشد که فرزند شما به احتمال قوی در دوره نوجوانی خودش نیز دچار آکنه هایی خواهد شد.
لذا ما در اینجا فهرستی از برخی کارهایی که باید انجام دهید و همچنین کارهایی که نباید انجام دهید ارائه خواهیم داد:
از داروهای آکنه ی بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه استفاده نکنید.
از شستشوی بیش از حد بپرهیزید. چرا که آکنه ی نوزادان ناشی از آلودگی ها نیست. در واقع، شستشوی بیش از حد می تواند باعث تحریک بیشتر پوست نوزادتان شود، لذا از شستشوی بیش از حد استفاده نکنید.
از لوسیون های روغنی برای پوست نوزادتان استفاده نکنید. این کار می تواند باعث بدتر شدن آکنه ی نوزادتان شود. بعضی از والدین گزارش نموده اند که برخی از کرم های فاقد چربی به بهبود آکنه ی نوزادشان کمک نموده اند. در صورتی که شما نیز از چنین محصولاتی برای فرزندتان استفاده می کنید، به چگونگی تاثیر آن ماده بر روی پوست نوزادتان توجه کنید، و اگر استفاده از آن ماده باعث بدتر شدن وضعیت پوست نوزادتان می گردد، لذا بلافاصله استفاده از آن را متوقف سازید.
صورت نوزادتان را با استفاده از آب و صابون های ملایم مخصوص کودکان یکبار در روز بشویید. سپس صورت نوزادتان را به آرامی و با دستتان خشک کنید.
صبور باشید. آکنه ها به هیچ وجه نوزاد شما را اذیت نمی کند، بنابراین اجازه ندهید این آکنه ها شما را ناراحت و آزرده خاطر سازند.