رابطه بین سندروم داون و بیماری آلزایمر : سندروم داون خطر ابتلای آلزایمر را افزایش می دهد. افراد با سندروم داون در طول زندگی شان مشکلات سلامتی را تجربه می کنند که مردم عادی در سنین بالاتر با آن مشکلات روبرو می شوند. وجود ماده ژنتیکی اضافه در این افراد شاید باعث ایجاد نقایصی در سیستم ایمنی آن ها شود و آن ها را برای یکسری از بیماری مثل آلزایمر، سرطان خون، تشنج، آب مروارید، مشکلات تنفسی و قلبی، مستعدتر کند.
همچنین افراد مبتلا به سندروم داون پیری زودرس را تجربه خواهند کرد. این بدان معنی است که آن تغییرات فیزیکی مربوط به پیری را ۲۰ تا ۳۰ سال زودتر از افراد عادی نشان می دهند. بنابراین بیماری آلزایمر در این بیماران خیلی شایع تر از جمعیت مردم عادی است. افراد مبتلا به سندروم داون معمولاً اولین علائم آلزایمر را در دهه های ۵۰ و ۴۰ زندگی شان بروز خواهند داد. افراد جمعیت عادی معمولاً قبل از ۶۵ سالگی علائم آلزایمر را نشان نمی دهند.
علائم بیماری آلزایمر ممکن است در این بیمارن کمی متفاوت تظاهر کند. برای مثال در مراحل ابتدایی آلزایمر، همیشه کاهش حافظه دیده نمی شود. بعلاوه، علائم مربوط به آلزایمر به ترتیب و به طور کامل اتفاق نمی افتند. به طور کلی تغییرات در مهارت ها و فعالیت های روزانه خود را نشان می دهند و فردی با سندروم داون ممکن است دچار تشنج هایی شود در صورتی که هیچگاه در زندگی اش تشنج نکرده است. تغییرات در وضعیت ها و پردازش های ذهنی (مثل فکر کردن، منطق و قضاوت) هم می توانند وجود داشته باشند، اما معمولاً جلب توجه نمی کنند چون این افراد به طور معمول به خاطر سندروم داون محدودیت هایی از این نظر نسبت به بقیه مردم جامعه دارند. (مشکلات ذهنی مربوط به سندروم داون)
حدس زده می شود بیشتر از ۲۵ درصد افراد با سندروم داون در سنین بالای ۳۵ سالگی، علائم مربوط به دمانس آلزایمر را نشان می دهند. این درصد با افزایش سن، بیشتر می شود. شیوع ابتلا به آلزایمر در افراد با سندروم داون نسبت به افراد عادی جامعه ۳ تا ۵ برابر بیشتر تخمین زده می شود.
تحقیقات کنونی نشان می دهند یک مقدار اضافه ژتوم به دلیل کروموزوم ۲۱ غیرطبیعی سوم، می تواند یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری آلزایمر باشد. روند پیری زودهنگام مغز در این افراد هم می تواند عامل دیگری برای این بیماری باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com