علایم گاستریت چیست ؟ طیف گسترده ای از علائم و نشانه ها وجود دارد، از افرادی که ظاهرا سالم هستند تا بیمارانی که دارای اختلالات خونی شدید (مربوط به خون) و اختلالات عصبی هستند.
علائم اولیه بالینی اغلب پنهان هستند، در نتیجه ممکن است که نتوان آن را به صورت بالینی، با آندوسکوپی و پاتولوژی تشخیص داد.
ممکن است که علائم مشخص نباشند مانند سوء هاضمه (درد شکم) یا کم خونی (ضعف، کاهش تمرکز ذهن، سردرد، تپش قلب، رنگ پریدگی، و غیره).
کم خونی به دلیل کمبود آهن بر اثر کمبود اسید کلریدریک در افراد مبتلا به التهاب اتوایمیون (گاستریت) معده نسبت به کسانی که از کم خونی خطرناک ناشی از کمبود ویتامین B12 رنج می برند شایع تر است.
کمبود شدید ویتامین B12 در برخی بیماران می تواند بروز علائم عصبی نظیر پارستزی (سوزن سوزن شدن، سوزش پوست)، اختلال در طرز راه رفتن، اسپاسم (سفت شدن عضلات)، بیماری اعصاب محیطی (اختلال در اعصاب محیطی)، ضعف شدید، و جنون را در پی داشته باشد.
التهاب اتوایمیون (گاستریت) معده شدید درمان نشده می تواند منجر به بروز کم خونی شدید و علائم عصبی غیر قابل بازگشت شود.
التهاب معده مزمن اتروپیک خطر ابتلا به دیسپلازی (تغییرات سلولی پیش از سرطان) و سرطان معده را افزایش می دهد.
وجود محرک هایپرگاسترینمی ILC سلول نورواندوکرین یعنی هایپرپلازی ممکن است که نهایتا منجر به بروز تومورهای کوچک کارسینوئید در معده در نزدیکی مبدا شود (نوع ۱ کارسینوئید معده). این تومورهای کارسینوئید به طور کلی خوش خیم هستند، یعنی تهاجمی به شمار نمی روند و یا دارای مقدار قابل توجهی از متاستاز ناشناخته نیستند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com