استرس بر سلامتی بدن تاثیر گذار بوده، به طوریکه ممکن است با علائمی از جمله بی قراری، افسردگی، پرخوری، سردرد، مشکلات خواب یا درد عضلات همراه باشد. بنابراین درصورت استرس زیاد، به پزشک خود مراجعه کنید، زیرا استرس می تواند موجب سایر مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی شود. همچنین استفاده از موادغذایی غنی از ویتامین ها ممکن است در کاهش یا درمان استرس مفید باشد.
براساس دانشگاه آلاباما در هانتسویل، ویتامین C ممکن است در کمک به تسکین استرس موثر باشد. دریافت میزان کافی از ویتامین C به تغییر پاسخ طبیعی بدن در زمان رویارویی با استرس کمک می کند. ویتامین C همچنین در کاهش سطوح کورتیزول و کورتیکوسترون (هورمون های استرس در خون) تاثیر دارد. ویتامین C از طریق مصرف سبزیجات برگ دار پخته، انبه، پرتغال و کرنبری قابل دریافت است.
ویتامین A به دلیل خواص آنتی اکسیدانی می تواند در مقابله با استرس به بدن کمک کند. ویتامین A برای کاهش استرس ضروری بوده و کمبود این ویتامین با بروز استرس در ارتباط است. ویتامین A در بسیاری از موادغذایی از جمله روغن ماهی، کدو تنبل، اسفناج، گوشت، هویج، تخم مرغ، گریپ فروت صورتی و ماهی هالیبوت یافت می شود.
ویتامین B1 اغلب به یک ویتامین ضد استرس اشاره دارد، زیرا باعث افزایش توانایی بدن در مقابله با استرس و افزایش توان سیستم ایمنی می شود. در صورتیکه از استرس رنج می برید، میزان ویتامین B1 را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. این ویتامین به افزایش تولید آدنوزین تری فسفات (حامل مهم انرژی برای استفاده سلول ها) در بدن کمک می کند. ویتامین B1 از طریق موادغذایی مانند غلات غنی شده و جوانه گندم قابل دریافت است.
ویتامین B6 یا پیریدوکسین با کمک به تولید سروتونین و نوراپینفرین برای مقابله با استرس به بدن کمک می کند. سطوح پایین سروتونین در بدن ممکن است منجر به افسردگی یا استرس شود. ویتامین B6 به ساخت سروتونین کمک کرده، بنابراین فراهم کردن میزان کافی از این ویتامین در رژیم غذایی ضروری است. از منابع خوب این ویتامین می توان به دانه آفتابگردان، هویج، بوقلمون، میگو، اسفناج و ماهی تن اشاره کرد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com